Om os

“With love and passion for the breed”

Velkommen til Kennel Eunoia’s

Kennel Eunoia’s består idag af os, Flemming & Vanessa og vores 7 firbenede familiemedlemmer. Vi er begge vokset op med hunde fra en meget ung alder – både jagthunde og selskabshunde. Flemming har i sine unge år haft mest med ruhåret hønsehunde at gøre, hvortil Vanessa er født ind i udstillingsverdenen. Forældrene opdrætterede først dalmatiner og siden hen blev det til papilloner på højt niveau hvilket har gjorde det muligt at sætte fødderne i en udstillingsring allerede som 6 årig, herefter gik Vanessa i en del år barn og hund. For at slutte i juniorhandling i start teenageårene på international niveau og være blandt Danmarks bedste juniorhandlere på det tidspunkt. I samme tidsrum hjalp Vanessa til i hendes forældres kennel, både i og udenfor hvalpekassen, ringtræning og udstilling af familienshunde.

Ved siden af vores kennel arbejder Flemming som aut. fysioterapeut og løbetræner for hunde og hundeejere, Vanessa er freelancer v. en hundesalon og arbejder indenfor det specialpædagogiske område. Hertil driver vi sammen webshoppen www.canniz.dk med salg af foder og hundeudstyr, som er baseret på vores erfaringer med udstyr til hunde, pleje af hunde, hundevaske, grooming af hund, hundetræning m.m. 

American Akita – Amerikansk akita

I 2014 fik vi vores første American Akita, Nixon – som vi efter fleres års studering af linjer, hunde og andre kenneler. Hertil kommer tiden hvor vi ventede på at den rigtige kombination og tingene skulle lykkes –  så vi kunne importere hvad vi håbede på kunne blive starten på vores egen kennel og udstillings hobby. Vi valgte netop denne fantastiske race grundet af dens temperament og personlighed – da det matcher os som personer, samt så er der en fantastisk udfordring i at have en primitiv hunderace. Hvilket for os var et godt match, da vi gerne ville have en hund som krævede arbejde på en anden måde end en eksempelvis en “pleaser-hund”. 

Den amerikanske akita, er i de rigtige hænder og med den rigtige opdragelse og træning noget af det mest loyale og fantastiske familiemedlem man kan drømme om. Det kræver træning og tålmodighed – men når man når dertil så er det ALT værd. Akitaen knytter sig stærkt til sin familie – dette skal man ikke være i tvivl om. 

Som opdrættere har vi flere klare mål for øje. Vi ønsker at opdrætte sunde racetypiske American akitas, som brilliere i både udstillingsringen men vigtigst af alt som familiehunde. Vi har fokus på at opdrætte for racen trænbare hunde, som kan anvendes som den multifunktionelle brugshund som racen er. 

Den amerikanske akita er af racens primitive natur ikke den nemmeste race at have med at gøre, derfor er det vigtigt at man som interesseret i racen sætter sig godt ind i den og kommer ud og besøger os eller andre, som har flere års erfaring og flere hundes erfaring med denne skønne race. Særligt fordi vi ser at der er store individuelle forskelle i racen som man som interesseret bliver nød til at være opmærksom på. 

Hvis du/I er nye hundeejere og/eller ikke har erfaring med primitive hunderacer, skal du forvente at vi kommer til at bruge lang tid på snakke om racen og gøre fortælle om de mere udfordrende sider der findes ved denne fantastiske hunderace.

Du skal være mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om racen. Vi træffes bedst efter kl. 19 om aftenen eller i weekenden. 

Hvis du kontakter os med henblik på at komme i betragtning til en hvalp så skal du være opmærksom på at vi har et ufravigeligt krav om at du og din evt. familie kommer på besøg og møder vores hunde. Vi sælger ikke hvalpe til folk vi ikke har kendskab til, her kan hvalpe ikke købes på SMS eller et enkelt telefon opkald.